Средства за чистење и полирање на инокс

Иноксните површини се многу издржливи и вообичаено се користат многу во производството, прехранбена индустрија, градежништвото и транспортот. Меѓутоа, со текот на времето и изложеноста на фактори на животната средина, иноксните површини може да ‘рѓосаат и кородираат. Ова не само што може да влијае на нивната естетска привлечност, туку и да го направи помалку издржливи. За среќа, постојат различни начини за одржување и заштита на овие површини, вклучувајќи одмастување и заштитно полирање.

Одмастување на иноксни површини

Одмастувањето е процес на отстранување на маснотиите и другите наслаги од челичните површини пред да се нанесе средство за заштите и одржување. Детергентите за одмастување обично се алкални или кисели по природа и се специјално формулирани за растворање и уништување на маснотиите. Некои средства за одмастување може да содржат и сурфактанти кои помагаат да се исфрлат нечистотијата и другите честички од површината.

Постојат неколку методи за одмастување на челичните површини, Прскање на површината со спреј, потопување и бришење. Чистењето со прскање е најчестиот метод и вклучува употреба детергент со прскалка за прскање за нанесување на одмастувачот на површината. Потопувањето вклучува натопување на предметот во резервоар за одмастување, додека бришењето вклучува користење на крпа или четка за нанесување на одмастувачот на површината. Избраниот метод зависи од големината, обликот и пристапноста на челичната површина. Ние како најдобра опција ви го препорачуваме SGRASSACCIAO , детергент за одмастување со прсклка на светски познатиот бренд Sanitec наменет за професионално чистење на сите метални површини кој длабински ги чисти мрсните наслаги и бигорот.

Полирање на иноксни површини

Заштитното полирање е уште еден начин за одржување на иноксните површини. Полирањето може да го врати сјајот, правејќи ги повторно да изгледаат ново. Заштитните детергенти обично се направени од супстанции кои создаваат бариера помеѓу металната површина и околината. Оваа бариера помага да се спречи корозија и ‘рѓа, што може да ја намали издржливоста на иноксната површина. Заштитните детергенти исто така можат да го олеснат чистењето и одржувањето на иноксните површини.

Постојат неколку методи за полирање на челичните површини, вклучувајќи ги рачното полирање и машинското полирање. Рачното полирање вклучува користење на крпа или подлога за нанесување на средството на површината и шприцање со спреј на средството и бришење со крпа. Додека машинското полирање користи машина за бришење за нанесување на средството. Избраниот метод зависи од големината, обликот и пристапноста на челичната површина. Ние ви го препорачуваме течното средство со прскалка ACCIAIO VIVO на Sanitec, идеално за заштита и полирање на метални површини. Производот создава заштитен слој, спречува создавање на дамки и бигор.

Заклучок

Одржувањето на иноксните површини е од суштинско значење за да се обезбеди нивната долговечност и издржливост. Детергенти за одмастување, заштитно полирање и заживување се некои од ефективни начини за одржување на челичните површини. Изборот на вистинскиот производ за работата и следењето на упатствата на производителот може да помогне да се постигнат најдобри резултати и да се осигурате дека челичните површини изгледаат најдобро. При изборот на производи за чистење и одржување, важно е да се земат предвид видот и сериозноста на контаминацијата или оштетувањето, видот на челичната површина и влијанието на производите врз животната средина. Со користење на соодветни производи и методи, иноксните површини може да се одржуваат чисти, заштитени и добро да изгледаат и следните години.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

Максимизирање на свежината: Водич за освежувачи на воздух за просториите на вашата компанија

Максимизирање на свежината: Водич за освежувачи на воздух за просториите на вашата компанија

Во денешниот конкурентен бизнис пејзаж, од суштинско значење е создавањето привлечна средина за клиентите и вработените. Еден често занемарен аспект на амбиентот е мирисот на просторот. Добро избраното освежување на воздухот не само што може да ги прикрие...

Рационализирајте ја рутината за нега на раце со индустриски диспензери за паста и креми за раце

Рационализирајте ја рутината за нега на раце со индустриски диспензери за паста и креми за раце

Во раздвижениот идустриски свет, одржувањето на правилна хигиена на рацете и нега на кожата не се однесува само на чистотата - туку на безбедноста, продуктивноста и благосостојбата на вработените. Честото миење раце ги штити работниците од штетни бактерии, вируси...

Користење на антибактериски детергенти во вашиот бизнис: сеопфатен водич

Користење на антибактериски детергенти во вашиот бизнис: сеопфатен водич

Во денешниот свет, каде што здравјето и безбедноста се најважни, вметнувањето на антибактериски детергенти во практики за чистење на вашата компанија може да има големи придонеси. Во оваа објава, ќе ги истражиме придобивките од користењето на повеќенаменски...