Industrie Celtex

Industrie Celtex е компанија чии вредности се темелат на иновативност, знаење и искуство во полето на производство на хартиени производи за професионалниот пазар.

Преку производите на Celtex, ние нудиме специфични решенија за опремување на тоалети, индустриски погони, професионални кујни, кантини, медицински центри, хотели итн, со соодветни хартиени производи.

Синџирот на производство во Италијанската фабрика е целосно управуван и контролиран од група професионалци се со цел да се осигура дека сите производствени процеси се усогласени со стандардите и параметрите за заштита на животната средина и високо константниот квалитет на секој поединечен готов производ.

Сите производи на Celtex се со EcoLabel ознака, ознака која претставува еколошка сертификација која потврдува дека производите во текот на целиот циклус на постоење се усогласени со строгите критериуми на Европската унија за заштита на животната средина, односно:

  • намалено загадување на водите
  • намалени емисии на стакленички гасови
  • мала потрошувачка на електрична енергија 

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

Максимизирање на свежината: Водич за освежувачи на воздух за просториите на вашата компанија

Максимизирање на свежината: Водич за освежувачи на воздух за просториите на вашата компанија

Во денешниот конкурентен бизнис пејзаж, од суштинско значење е создавањето привлечна средина за клиентите и вработените. Еден често занемарен аспект на амбиентот е мирисот на просторот. Добро избраното освежување на воздухот не само што може да ги прикрие...

Рационализирајте ја рутината за нега на раце со индустриски диспензери за паста и креми за раце

Рационализирајте ја рутината за нега на раце со индустриски диспензери за паста и креми за раце

Во раздвижениот идустриски свет, одржувањето на правилна хигиена на рацете и нега на кожата не се однесува само на чистотата - туку на безбедноста, продуктивноста и благосостојбата на вработените. Честото миење раце ги штити работниците од штетни бактерии, вируси...

Користење на антибактериски детергенти во вашиот бизнис: сеопфатен водич

Користење на антибактериски детергенти во вашиот бизнис: сеопфатен водич

Во денешниот свет, каде што здравјето и безбедноста се најважни, вметнувањето на антибактериски детергенти во практики за чистење на вашата компанија може да има големи придонеси. Во оваа објава, ќе ги истражиме придобивките од користењето на повеќенаменски...