Водич за правилен избор и користење на средства за чистење на површини и подови

Суштински елемент на чистењето е изборот на вистинскиот детергент за подови и површини. Сепак, со толку многу производи за чистење достапни на пазарот, може да биде предизвик да се одреди кој е најдобар за секоја површина или тип на под.

Различни површини и подови бараат различни средства за чистење, а користењето на погрешно може да ги оштети или дури и да ги уништи. Бидејки има многу достапни детергенти за чистење, може да биде многу тешко да се одреди кој е вистинскиот за вашиот бизнис.
Ние ви ги препорачуваме средтсвата за чистење на SANITEC, под-брендот на Italchimica, кој нуди спектар на средства за чистење за професионална употреба. Концентрираните детергенти ви овожможуваат заштеда на средства и користење на производот подолг период од оние кои можете да ги најдете во маркет, конкретно средствата за под се раствораат во сооднос на 2-4 капачиња во 5литри вода. Преку нашата понуда на производи имате можност да ги обезбедите вашите деловни простории со сите средства кои се потребни за одржување на хигиената на највисоко ниво.

Како да го изберете вистинскиот детергент за чистење

Во оваа објава, ќе ги разгледаме различните видови детергенти за чистење, за што најдобро се користи секој од нив и како да го изберете вистинскиот детергент за чистење за одредена површина или под.

Важно е да ги  разграничите типовите на површини и подови што треба да ги исчистите пред да изберете детергент за чистење. На пример, подот од плочки се разликува од дрвениот под или ламинат, а на гранитните и мермерните површини им требаат различни средства за чистење од површините од нерѓосувачки челик. Со разбирање на видовите површини и подови што ги чистите, можете подобро да го изберете најсоодветниот детергент за чистење за вашите потреби.

Достапни се многу различни видови на детергенти за чистење, вклучувајќи средства за чистење за сите намени, средства за дезинфекција, средства за одмастување и многу повеќе. Секој тип на детергент служи за различна намена, па затоа е важно да го изберете вистинскиот за вашите потреби. На пример, средствата за чистење за сите намени се одлични за општо чистење, додека средствата за дезинфекција убиваат бактерии и вируси. Одмастувачите се неопходни за чистење на излевањата од маснотии и масло на подот во кујната.

Важно е да се избере вистинскиот производ за чистење за секој тип на површина/под за да се избегне оштетување или промена на бојата. Проверката на етикетата на производот и темелното истражување пред да го купите може да ви помогне да одредите дали производот за чистење е безбеден за употреба на одредена површина или под. Ако не сте сигурни кое е најдоброто решение за чистење за вашите специфични потреби, секогаш е најдобро да побарате совет од нас.

Исто така е важно безбедно и ефективно да се користат детергенти за чистење. Секогаш да се чуваат во оригиналното пакување бидејќи на него пишува како правилно се користи средството и за што. Кога користите средства за чистење, задолжително следете ги упатствата на етикетата и носете заштитни ракавици и очила доколку е потребно. Бидете внимателни кога мешате раствори за чистење, бидејќи некои хемикалии може да реагираат опасно ако се комбинираат. Дополнително, не заборавајте темелно да ги исплакнете површините и подот по чистењето за да избегнете остатоци од средствата за чистење. Вообичаените грешки што ги прават луѓето кога користат детергенти за чистење вклучуваат користење премногу, неправилно плакнење и користење на погрешен производ за површината/подот што го чистат. Избегнувајте ги овие грешки внимателно читајќи ги упатствата, истражувајќи и барајќи совет од професионалци кога е потребно.

Заклучок:

Изборот на вистинскиот детергент за чистење на површини и подови во вашиот бизнис е од клучно значење за одржување на чиста и безбедна средина. Со разбирање на различните видови достапни детергенти за чистење, видовите површини и подови што ги чистите и како безбедно и ефективно да ги користите средствата за чистење, можете да го одржите вашиот бизнис да изгледа најдобро, а истовремено да избегнете скапа штета или штета на вашиот имот. Не плашете се да го направите вашето истражување, одвојте време во изборот на најдобрите производи за чистење за уникатните потреби на вашиот бизнис и побарајте не на 078-440-238 .

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

Максимизирање на свежината: Водич за освежувачи на воздух за просториите на вашата компанија

Максимизирање на свежината: Водич за освежувачи на воздух за просториите на вашата компанија

Во денешниот конкурентен бизнис пејзаж, од суштинско значење е создавањето привлечна средина за клиентите и вработените. Еден често занемарен аспект на амбиентот е мирисот на просторот. Добро избраното освежување на воздухот не само што може да ги прикрие...

Рационализирајте ја рутината за нега на раце со индустриски диспензери за паста и креми за раце

Рационализирајте ја рутината за нега на раце со индустриски диспензери за паста и креми за раце

Во раздвижениот идустриски свет, одржувањето на правилна хигиена на рацете и нега на кожата не се однесува само на чистотата - туку на безбедноста, продуктивноста и благосостојбата на вработените. Честото миење раце ги штити работниците од штетни бактерии, вируси...

Користење на антибактериски детергенти во вашиот бизнис: сеопфатен водич

Користење на антибактериски детергенти во вашиот бизнис: сеопфатен водич

Во денешниот свет, каде што здравјето и безбедноста се најважни, вметнувањето на антибактериски детергенти во практики за чистење на вашата компанија може да има големи придонеси. Во оваа објава, ќе ги истражиме придобивките од користењето на повеќенаменски...