Избор на брисачи за раце за вашиот бизнис: максимизирање на хигиената и ефикасноста

Добрата хигиена на рацете е од суштинско значење за одржување на безбедна и здрава животна средина. Од ресторани и канцеларии до болници и училишта, правилнотобришење на раце може да помогне да се спречи ширењето на бактериите, а истовремено да се подобри ефикасноста. Но, со толку многу опции достапни на пазарот денес, како да знаете кој тип на брисачи за раце најдобро одговара за вашиот бизнис? Во овој блог пост, ќе истражиме зошто е важен изборот на вистинските брисачи за раце, кои фактори треба да се земат во предвид при нивното избирање и како тие можат да ја максимизираат хигиената во која било комерцијална средина.

Хигиената на рацете е многу важна во работни услови, каде што луѓето постојано доаѓаат во контакт со површините и едни со други. Според Светската здравствена организација, правилната хигиена на рацете може да го намали преносот на респираторни и гастроинтестинални инфекции до 50%. Еден од најефикасните начини за промовирање на хигиената на рацете е преку употреба на хартиени брисачи за раце, кои можат да помогнат да се отстрани нечистотијата, бактериите и вирусите од рацете и да се спречи вкрстена контаминација.

Како да ги одберете вистинските брисачи за вашиот бизнис?

Постојат неколку придобивки од користењето хартиени брисачи за раце, вклучувајќи хигиена, практичност и економичност. За разлика од платнените брисачи (пешкири и крпи), хартиените брисачи се за еднократна употреба, со што се намалува ризикот од вкрстена контаминација и инфекција. Тие се исто така лесни за употреба и може да се фрлаат по секоја употреба, заштедувајќи време и напор при чистење и перење. Понатаму, хартиените брисачи често се поисплатливи од платнените брисачи, бидејќи бараат помалку одржување и замена.

Кога станува збор за избор на хартиени брисачи за раце, постојат два главни типа: сложливи и брисачи за раце во ролна. И двата вида имаат свои добри и лоши страни, во зависност од фактори како што се трошоците, апсорпцијата и типовите на диспанзери со кои се компитабилни.  Брисачите во ролна можат да бидат двослојни и трослојни, трислојните хартиени брисачи  имаат дополнителен слој хартија помеѓу двата основни слоја кој ги прави подебели и прави подобро да впиваат. И сложливите брисачи и брисачите во ролна се поставуваат во диспанзери кои ги штитат од надворешните влијанија, влага, бактерии, неконтролирано трошење итн. Диспанзерите за сложливите брисачи обично нудат подобра контрола на тоа колку се трошат, додека диспанзерите за брисачи во ролна бараат поретко полнење.

Бизнисите треба да земат предвид неколку фактори при изборот на хартиени брисачи, вклучувајќи го обемот на употреба, компатибилноста на диспанзерот, еколошката одржливост и преференциите на корисниците. Областите со голем сообраќај, како што се тоалетите и местата за подготовка на храна, бараат подебели и повпиваат брисачи, додека местата со мал сообраќај може да бараат потенки и помалку впивачки брисачи. Сложливите брисачи се препорачуваат за угостителски објекти поради поедноставниот механизам на диспанзерот кој нема потреба од чести поправки. За да се задоволат потребите на индустриските објекти за нив има посебен вид на индустриски брисачи и диспанзери кои се со поголем обем. Земајки ја во обзир заштитата на животната средина многу бизниси се одлучуваат за еколошки или рециклирани хартиени брисачи.

Рециклираните хартиени брисачи се одлична опција за бизнисите кои сакаат да го намалат лошото влијание врз животната средина. Изработени од веќе употребувани картони, весници и други производи од хартија, рециклираните хартиени брисачи ја нудат истата апсорпција и практичност како и нерециклираните.

Практични совети за користење и одржување на хартиени брисачи за раце може да помогнат да се зголеми нивната ефикасност и да се минимизира отпадот. За да се обезбеди соодветна хигиена, хартиените брисачи за раце треба да се ставаат во лесно достапни диспанзери и редовно да се менуваат. Обука на вработените за правилни техники за миење раце и фрлање на искористените брисачи, исто така, може да ја подобри хигиената и да го намали отпадот. Изборот на висококвалитетни брисачи и диспензери и редовно одржување и чистење, исто така може да го продолжи животниот век на опремата и да ги намали трошоците. Нашиот асортиман на брисачи за раце и диспанзери за истите можете да го разгледате на нашата веб страна https://promis.com.mk/ , а за повеќе информации контактирајте не на телефон 078-440-238 или со Email на promis@promis.com.mk.

Зклучок

Како заклучок, изборот на вистинските брисачи за раце за вашиот бизнис е од суштинско значење за максимизирање на хигиената и ефикасноста. Хартиените брисачи за раце нудат неколку предности во однос на платнените брисачи, вклучувајќи хигиена, практичност и исплатливост. При изборот на типот на хартиени брисачи, сложливите и брисачите во ролна се двете главни опции, секоја со свои добрите и лошите страни. Со оглед на факторите како што се обемот на употреба, компатибилноста на дозерот, еколошката одржливост и преференциите на корисникот може да им помогне на бизнисите да го направат вистинскиот избор. Конечно, практичните совети за користење и одржување на хартиени брисачи за раце може да помогнат да се обезбеди нивната ефикасност и да се спречи отпадот. Со давањето приоритет на правилната хигиена на рацете и употребата на ефективни хартиени брисачи за раце, бизнисите можат да создадат побезбедна и поефикасна средина и за клиентите и за вработените.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

Користење на антибактериски детергенти во вашиот бизнис: сеопфатен водич

Користење на антибактериски детергенти во вашиот бизнис: сеопфатен водич

Во денешниот свет, каде што здравјето и безбедноста се најважни, вметнувањето на антибактериски детергенти во практики за чистење на вашата компанија може да има големи придонеси. Во оваа објава, ќе ги истражиме придобивките од користењето на повеќенаменски...

Средства за чистење и полирање на инокс

Средства за чистење и полирање на инокс

Иноксните површини се многу издржливи и вообичаено се користат многу во производството, прехранбена индустрија, градежништвото и транспортот. Меѓутоа, со текот на времето и изложеноста на фактори на животната средина, иноксните површини може да 'рѓосаат и...

Средства за перење облека и одстранување на дамки за вашиот бизнис

Средства за перење облека и одстранување на дамки за вашиот бизнис

Без разлика дали работите со хотел, ресторан, спа или кој било друг бизнис кој бара чисти постелнина и униформи, користењето ефективни комерцијални детергенти за перење е од клучно значење. Во оваа објава, ќе истражиме различни видови на детергенти за перење...