Како да го изберете вистинскиот диспанзер за сапун за вашиот бизнис

Диспанзерите за сапун се суштински дел од секој бизнис. Тие нудат погодност, хигиена и заштеда на трошоци. При изборот на диспензери за сапун за вашиот бизнис, има неколку фактори што треба да ги земете во предвид. Во овој блог пост ќе Ви ги посочиме тие важни фактори и ќе Ви обезбедиме корисни совети за тоа како да го изберете вистинскиот диспанзер за сапун за потребите на вашиот бизнис.

Типови на диспанзери за сапун

Првиот чекор во изборот на вистинскиот диспензер за сапун е да одлучите кој тип на диспензер е најпогоден за вашиот бизнис. Постојат многу видови на дозери за сапун, вклучувајќи рачни (мануални) диспанзери, автоматски диспанзери и диспанзери за пена. Рачните диспензери за сапун бараат од корисниците рачно да ја испумпуваат саканата количина сапун, овие се обично поевтини од автоматските модели. Автоматските диспензери за сапун даваат однапред измерена количина секој пат кога се користат, тие се поскапи, но поефикасни и похигиенски од мануелните модели. Диспанзери за пена користат воздушен притисок за да создадат пена од течен сапун, тие нудат супериорни хигиенски придобивки.

Капацитет на диспанзерите за сапун

Откако ќе се одлучите кој типот на диспанзер за сапун ви треба, ќе треба да го земете во предвид и неговиот капацитет, нашите диспанзери имаат капацитет од 1l и од 500ml. Ова е важно бидејќи одредува колку често ќе треба да го наполните садот со сапун и/или батерии (доколку користи). За доплонување на диспанзерите освен обичен течен сапун има и патрони. Тие се похигиенско решение каде што нема потреба од ставање на течен сапун дирекно во диспанзерот, туку едноставно само го менувате патронот. Размислете не само за вашите тековни потреби, туку и за во иднина, подобро е да купите диспанзери со поголем капацитет сега за да не мора да ги замените со нови штом ќе се приклучат нови вработени на вашиот тим или ако бројот на вашите клиенти се зголеми со текот на времето.

Издржливот и начин на употреба и поставување на диспанзерите за сапун

Друг важен фактор при изборот на диспензерот за сапун е неговата издржливост и начин на користење/монтажа. Сакате нешто што ќе трае со честа употреба без прерано да се расипе или не функционира, побарајте единици направени од силни материјали како што е армирана пластика која нема лесно да се скрши и расипе. Дополнително, побарајте единици со лесни инструкции за инсталација за да не трошите часови обидувајќи се да сфатите како правилно да го поставите – време кое подобро би можело да се потроши фокусирајќи се на други области од вашиот бизнис!

Изгледот и цената на диспанзерите за раце

Изледот и цената исто така играат важна улога во изборот на вистинскиот дозер за сапун за вашиот бизнис. Во зависност од тоа каде планирате да го поставите, треба да се вклопи со целокупниот ентериер. Дополнително, размислете колку пари сте спремни да потрошите, нема смисла да купувате нешто прескапо ако се што ви треба е нешто едноставно и функционално!

 Избор на најдобар диспензер за сапун според типот на вашиот бизнис.  

Изборот можете да го направите и според типот на вашиот бизнис. Дококу работите во канцеларии размислете за диспензер за сапун поставен на ѕид за да заштедите простор и да го олесните полнењето. Побарајте автоматски диспанзери или диспанзери за пена со поголем капацитет. Проверете и дали уредот е лесен за инсталирање и одржување.
Ако поседувате ресторан изберете рачен модел кој нуди ефикасно, хигиенско решение за клиентите кога ги мијат рацете пред оброците и осигурајте се дека дизајнот ја надополнува севкупната естетика на вашиот ресторан за клиентите да се чувствуваат удобно додека го користат.
За во здравствена установа разгледајте пософистицирани модели како што се диспанзери без допир кои нудат супериорни хигиенски придобивки во медицинските средини. Инвестирајте во робусни материјали како што е армирана пластика за да траат подолго и покрај дополнителна честа употреба и барања за чистење потребни во здравствените услови. Проверете дали упатствата за инсталација се јасни и лесни за следење и внимавајте на карактеристиките како што се прилагодливите нивоа на дозирање доколку е потребно, што може да обезбеди попретцизно и контролирано трошење на сапунот. Исто така во овој тип на објекти порај диспанзери за сапун се преопрачува да има и диспанзери за алкохолен дезифициенс.
За во хотел побарајте по луксузни диспанзери што одговараат на декорот на вашиот хотел. Размислете за разновидни капацитети за да одговараат на различни потреби – на пример, поголеми диспанзери за сапун во јавните тоалети и помали диспензери во приватни бањи за гости.

Заклучок

Изборот на вистинскиот тип на диспанзери за сапун за вашиот бизнис може да не е едноставен – но со внимателно разгледување, можете да најдете таков што одговара на сите ваши потреби! Различните типови нудат различни нивоа на функционалност и економичност, затоа погрижете се да ги прегледате сите аспекти пред да донесете одлука за купување – од барањата за капацитет и издржливоста/леснотијата на користење/монтажните карактеристики сè до естетиката и цената – за да завршите со нешто совршен за вашиот бизнис! Доколку сеуште имате уште некоја дилема контактирајте не и нашиот тим ќе ви помогне да го направите вистинскиот избор. Разгледајте ја нашата понуда на диспанзери за сапун и сапуни за раце и дозволете ние да допринесеме во успешноста на вашиот бизнис.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

Користење на антибактериски детергенти во вашиот бизнис: сеопфатен водич

Користење на антибактериски детергенти во вашиот бизнис: сеопфатен водич

Во денешниот свет, каде што здравјето и безбедноста се најважни, вметнувањето на антибактериски детергенти во практики за чистење на вашата компанија може да има големи придонеси. Во оваа објава, ќе ги истражиме придобивките од користењето на повеќенаменски...

Средства за чистење и полирање на инокс

Средства за чистење и полирање на инокс

Иноксните површини се многу издржливи и вообичаено се користат многу во производството, прехранбена индустрија, градежништвото и транспортот. Меѓутоа, со текот на времето и изложеноста на фактори на животната средина, иноксните површини може да 'рѓосаат и...

Средства за перење облека и одстранување на дамки за вашиот бизнис

Средства за перење облека и одстранување на дамки за вашиот бизнис

Без разлика дали работите со хотел, ресторан, спа или кој било друг бизнис кој бара чисти постелнина и униформи, користењето ефективни комерцијални детергенти за перење е од клучно значење. Во оваа објава, ќе истражиме различни видови на детергенти за перење...